arrow_drop_up arrow_drop_down

Beter Verbinden

Voor betere relaties en interacties

Onze filosofie

Wij geloven in de kracht van relaties. Relaties zijn overal. Je bevindt je als individu continu in verschillende systemen. Zo heb je wellicht een systeem met je partner, maar ook je gezin is een systeem. Je hebt je eigen systeem van herkomst: het gezin waarin je bent opgegroeid. Maar je bent ook onderdeel van een systeem op je werk, binnen een (sport)vereniging, met je vriendinnen, en ga zo maar door. Onbewust wordt je voortdurend door deze systemen en de relaties hierbinnen beinvloed. 

Relaties zijn bovendien dynamisch, ze veranderen continu en blijven nooit lang hetzelfde. Jij ontwikkelt, je relaties ontwikkelen mee. Soms ontstaan daarin problemen. 

Ook jonge kinderen hebben al heel veel relaties. De interactie die ze dagelijks met hun ouders, broertjes en zusjes hebben is van grote invloed op hun ontwikkeling. Evenals de interactie die ze hebben met de mensen die dagelijks voor ze zorgen: pedagogisch medewerkers en gastouders. 

Je kunt een individu niet los zien van de context waarin hij of zij zich bevindt. Daarom kijken we bij Beter Verbinden altijd naar de relaties. De belangrijkste relaties in ons leven noemen we ook wel gehechtheidsrelaties. 

Alles wat we doen (trainingen, therapie, advies, coaching) is gebaseerd op de wetenschappelijk goed onderbouwde gehechtheidstheorie en het contextueel denken (systeemtheorie). 

Wil je hier meer over weten? We vinden het leuk als je contact met ons opneemt! 

Missie

We kunnen hier een heel ingewikkeld verhaal neerzetten, maar eigenlijk is onze missie heel simpel: zoveel mogelijk mensen helpen om zo goed mogelijke relaties aan te gaan. We zijn er voor mensen die het contact met zichzelf langzamerhand zijn kwijtgeraakt. We zijn er voor mensen die elkaar jaren lang fantastisch vonden, maar die elkaar nu niet meer weten te vinden. We zijn er voor alle ouders die graag betere interacties willen met hun jonge kind(eren).


Én we zijn er natuurlijk voor al die pedagogisch medewerkers en gastouders die weten dat de eerste relaties van een kind zo ontzettend belangrijk zijn! Die zich beseffen hoe belangrijk hun rol is in de eerste levensjaren van de kinderen die ze opvangen.


Voor al die mensen bieden we op maat gemaakte trainingen, therapie-trajecten en programma's. Kijk snel wat we voor jou kunnen betekenen!

De gezichten achter Beter Verbinden

Janine 
Janine is orthopedagoog-generalist en werkt al 13 jaar in de zorg voor kinderen en jeugd. Begonnen als pedagogisch medewerker in de kinderopvang zag ze al snel hoe belangrijk de rol van het kinderdagverblijf was in de ontwikkeling van de kinderen. Later begon ze haar eigen gastouderbureau, waarbij ze heeft ervaren hoe het is om een bedrijf in de kinderopvang te runnen, mét oog voor het allerbelangrijkste: de kindjes zelf. De laatste jaren heeft ze zich als orthopedagoog gespecialiseerd in de gehechtheidsrelaties van jonge kinderen (0-12) jaar. Ook heeft ze de hoofdopleidingen tot systeemtherapeut, cognitief-gedragstherapeut en Acceptment & Commitment therapeut afgerond. Al deze ervaring brengt ze sinds 2019 samen in haar eigen kindje: Beter Verbinden.
Janine - Founder
Loïs
Lois is afgestudeerd als Basispsycholoog Kind en Jeugd en beoordeelt nu de praktijkopdrachten van de cursus ‘Beter met Baby’s’. Daarnaast helpt ze mee aan het ontwikkelen van nieuwe trainingen. Eerdere functies in de kinderopvang en jeugdzorg hebben haar laten ervaren dat haar passie ligt bij het jonge kind en zijn ontwikkeling. Zoals Lois zelf zegt: Het is heel mooi om te zien hoe snel kinderen zich ontwikkelen en hoe belangrijk een veilige en stimulerende omgeving is. De verschillende trainingen die Beter Verbinden aanbiedt focust zich op die omgeving en creëert bewustzijn om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Het doet me goed om de vooruitgang van de cursisten te zien en dat de nieuwe en opgefriste kennis echt toegepast wordt in de praktijk! Het voelt heel waardevol om hier dat laatste stukje feedback te bieden en ik hoop nog veel certificaten uit te mogen delen!
Lois - Orthopedagoog
Mirjam
Mirjam is het brein achter de training voor gastouders, gericht op de specifieke opvang aan huis. 
Mirjam - Orthopedagoog